Het begon in april 2018 toen ik mijn commerciële baan in de arbeidsbemiddeling op gaf om voor mijn gezin te zorgen. Voordat ik met bevallingsverlof ging was het vanzelfsprekend dat ik na mijn verlof gewoon weer aan het werk zou gaan…

Maar toen de jongens er waren kwam steeds meer het besef dat ik bij hen wilde zijn. Na 8 jaar liet ik mijn vastigheid compleet los. Dat was zo ontzettend spannend, maar het voelde ook ontzettend vrij.

En toen was ik fulltime huismoeder

Iets waarvan ik altijd heb gezegd: No way dat ik volledig thuis blijf. Ik heb niet voor niets gestudeerd. En toch was het zo, ik was thuisblijfmoeder…

Mijn oudste zoon was op dat moment 1,5 jaar en de tweeling 2,5 maand. Ik hoefde niet meer te racen tussen de opvang en mijn werk. Ik kon alles op mijn gemak doen en ik had alle tijd voor de jongens. Dit zorgde voor ontzettend veel rust en er was totaal geen stress. Dit deed de kinderen heel goed en ik heb enorm van ze genoten. Elk stapje, groei en sprong heb ik meegekregen. Ik mocht lekker lang op mijn roze wolk blijven zitten.

Het besef: Ik ben meer dan alleen mama

Na een paar maanden merkte ik dat mijn wereld steeds kleiner werd. Niet alleen sociaal maar ook intellectueel. Er was een periode dat ik opstond met kinderliedjes en ermee ging slapen. Toen kwam het besef: nu is het weer tijd voor mijzelf. Ik ben meer dan alleen mama.

Mijn droom: zelfstandig coach

Mijn droom was om een eigen bedrijf op te zetten in coaching en training. Met steun van mijn man en familie zou ik deze droom gaan verwezenlijken. Dus mijn eerste stap was een coachingsopleiding. In deze periode heb ik mijzelf zo goed leren kennen en ik heb hierin mijn eigen stijl als coach mogen ontdekken en creëren. Zo dankbaar voor alles wat ik heb geleerd en dat ik ontzettend mooie mensen heb mogen ontmoeten die een blijvende indruk hebben achtergelaten. Toen was het moment daar om officieel live te gaan als coach.

Ik dacht dat ik het wist…

Ik kwam uit een commerciële wereld dus daar richtte ik mij ook op. Dat leek mij heel logisch. Maar wat bleek… ik werd er helemaal niet happy van. Ik kreeg totaal geen energie. De commerciële omgeving waarin ik zo lang werkzaam was paste niet meer bij me. Ik dacht dat ik precies wist hoe en wat, maar daar stond ik… Wat nu?

Het is soms zo logisch

Soms zijn dingen zo logisch dat je ze zelf niet ziet. Wat mij het gelukkigst maak is dat ik kan genieten van mijn gezin, maar dat ik daarnaast ook mezelf kan zijn. Door mijn eigen rust en de balans die ik heb gecreëerd in mijn drukke gezinsleven is het mogelijk dat ik mijn gezin, mijn werk en mijn sociale leven heel goed kan combineren. Doen wat ik leuk vind, wanneer en met wie ik dat wil.

Dit is wat ik doe

Door mijn hart te volgen en een diepe wens in vervulling te laten gaan zorg ik voor rust en balans in mijn drukke gezinsleven, waardoor ik iedere dag geniet. En nu help ik andere ouders om ook hun drukke gezinsleven, werk en sociaal leven in balans te krijgen.

Nieuwsgierig naar wat ik precies doe of wat ik voor jou kan betekenen? Check mijn nieuwe website. Ik ben er heel blij mee 🙂

8 reacties op “Ik gaf mijn baan op voor mijn gezin”

 1. Leuke stuk Cilla, heel mooi dat je jouw eigen weg bent gaan bewandelen en je pad hebt gevonden waar je gelukkig kunt zijn. En vooral jezelf. Heel veel succes, maar dat komt vast goed allemaal.

  1. Cilla,

   Super openhartig geschreven! Trots op jou. Je volgt je hart en je gaat ervoor! Dit is ook zoals je bent. Een persoon die onderneemt vanuit haar hart met passie, daadkracht en altijd vol eerlijkheid. Cilla zegt wel waar het op staat! Zo heb ik je als collega (in eerste instantie) en als goede vriendin leren kennen.

   Ik weet zeker dat jij vanuit deze passie en energie voor het vak en vooral voor mensen veel gaat betekenen!

   Succes en ga door met inspireren!

   Kim

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen
Cilla Schopen balanscoach draait op SYS PlatformSYS Platform