Verzuim door werk-gezinsdruk is gemiddeld 30 dagen

Stress is tegenwoordig niet alleen maar werkgerelateerd.  Het heeft steeds vaker te maken met de combinatie tussen werk en gezin. Als werkgever wil je je niet bezig houden met het privéleven van je medewerkers. Maar je wil ook niet dat een medewerker over de kop gaat en een burn-out krijgt. Hoe ga je hiermee om?

Feit is: Personeel is de drijvende kracht van elke organisatie. Je zult dus goed voor je personeel moeten zorgen, om er als werkgever optimaal van te kunnen profiteren. Niet alleen op het gebied van werk, maar ook privé! De juiste combinatie maakt het verschil!

Echter is het voor medewerkers en leidinggevende vaak lastig om dit  bespreekbaar te maken. Daardoor wordt stress te laat gesignaleerd en in het ergste geval raakt de medewerker langdurig ziek. 

Dat kan anders! Onder het genot van een (virtuele) kop koffie vertel ik je er graag meer over. Neem even contact met me op!

Balans in werk en gezin is cruciaal voor een succesvolle organisatie

Stress-signalen: Wat merk ik aan mijn medewerkers?

Tegenwoordig plannen we onze dagen ontzettend vol. Naast werk, houden we ons bezig met sport, sociale contacten, uitstapjes, vakanties en ons gezin. Hartstikke leuk allemaal. Maar we vergeten om de juiste balans aan te brengen in al deze activiteiten. Daardoor is het een struggle om alle ballen in de lucht te houden.

Er rust nog steeds een taboe om dit bespreekbaar te maken. Het wordt gezien als een zwakte. Dus als het te veel wordt voor een medewerker zal dit zich uiten in gedrag. 

Helaas voor jou, als werkgever, ontstaan op het werk de eerste problemen. Daar besteden we het grootste gedeelte van onze tijd. Dus het is niet zo vreemd dat op het werk de eerste stress-signalen zichtbaar zijn. Denk aan meerdere ziekmeldingen, te laat, vermoeidheid, niet vooruit te branden, minder flexibel, achteruitgang in prestaties en onvoldoende focus. 

"76% Van de vrouwen vindt de combinatie tussen werk en gezin moeilijk of onmogelijk"

Kan stress kwaad?

Dat is situatie afhankelijk. Lichte stress kan iedereen aan en heb je nodig om goed te functioneren. Het zorgt er namelijk voor dat je geconcentreerd werkt en dat je goede prestaties levert. 

Echter als iemand te veel stress ervaart en dit houdt langere tijd aan, dan ontstaan er klachten.

Als een medewerker lange tijd met deze stressklachten doorloopt kan dit omslaan in overspannenheid. Wordt hier niets mee gedaan? Dan kan dit uiteindelijk overgaan in een burn-out.  

Het gevolg is dat de medewerker ziek uitvalt. Soms wel voor maanden. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de kosten en tijd die dit verzuim met zich mee brengt. 

Hoe eerder je dus met stress-signalen aan de slag gaat, hoe beter. Dit voorkomt veel ellende en problemen in de toekomst.  

"Eén op de zes medewerkers heeft burn-out klachten"

Wat kun je doen tegen werk-gezinsdruk, stress en een burn-out bij medewerkers?

Van alles wat we doen is slecht 10% zichtbaar (de bovenstroom).  Dit uit zich in het gedrag, kennis, inzet en prestaties van de medewerker. Dus waarom de ene medewerker geen druk ervaart en de ander een burn-out krijgt is afhankelijk van de overige 90% die niet zichtbaar is (de onderstroom).

Veel leidinggevenden besteden ruim 80% van hun tijd aan het zichtbare gedrag (10%). Er wordt gemotiveerd, getrokken en geschaafd om de medewerker in beweging te krijgen. Maar zolang er weinig tot geen aandacht wordt besteed aan de overige 90%, komt de andere 10% niet in beweging

Dus dat werkt niet. Wat wel werkt?

Om werk-gezinsdruk, stress en burn-out te voorkomen bij medewerkers is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de onderstroom zodat je een gelukkige, productieve en verantwoordelijke medewerker hebt waar je op kunt vertrouwen. 

Wil jij een gelukkige, productieve en verantwoordelijke medewerker hebben waar je op kunt vertrouwen?

"Het is beter om een probleem te voorkomen dan achteraf de brokstukken op te ruimen."

Hoe nu verder?

De vraag is in hoeverre jij als werkgever, HR professional, manager of afdelingshoofd verantwoordelijk bent voor de werk-gezinsbalans van medewerkers. Het privéleven van de medewerker is zijn eigen verantwoordelijkheid, toch? Uiteraard, maar je kunt hierbij helpen.

Het is zelfs zo dat een goede balans tussen werk en gezin een gezamenlijke verantwoordelijkheid is geworden de afgelopen jaren. Het is sterk met elkaar verbonden en wordt steeds meer een voorwaarde voor goed werkgeverschap.

Medewerkers hebben veel voordeel bij preventieve coaching en begeleiding om een goede balans te creëren tussen werk en gezin zodat druk, stress en een burn-out kan worden voorkomen.  

Dus stel je eens voor wat het voor jou kan betekenen als medewerkers vrolijk, gedreven, gemotiveerd en verantwoordelijk zijn… Wat zou er dan voor je veranderen?

Wat is het resultaat voor jou als werkgever?

  • De productiviteit van de medewerker gaat omhoog.
  • Het aantal verzuimmeldingen neemt drastisch af.
  • Zieke medewerker hervat op korte termijn de werkzaamheden.
  • De medewerker ervaart minder stress en is daardoor flexibeler.
  • Kostenbesparing: minder verzuim, geen wervingskosten en geen vervanging nodig.
  • Tijdsbesparing: leidinggevende hoeft niet op zoek te gaan naar vervanging.
  • Juiste focus: leidinggevende kan zich volledig richten op zijn werkzaamheden.
  • Goede werksfeer tussen leidinggevende, werknemer en collega's.
  • Een succesvolle organisatie door evenwicht tussen werk en gezin.

"Waar werken en leren hand in hand gaan, worden de mooiste resultaten geboekt."

Cilla Schopen

Hi! Ik ben Cilla

Erkend coach & teamcoach. Ik geef coaching, workshops & trainingen op het gebied van werk-gezinsdruk, stress en burn-out.   

Veel werkende ouders worstelen hoe ze alle ballen hoog moeten houden, voelen zich schuldig en hulp vragen doen ze niet. Hierdoor ervaren ze werkstress en een hoge werk-gezinsdruk. Ze worden minder productief, melden zich ziek en krijgen een burn-out.

Dat kan anders! Onder het genot van een (virtuele) kop koffie vertel ik je er graag meer over. Neem even contact met me op!

Van disbalans naar evenwicht!

In overleg

Kennis en doen
Gelijk aan de slag!

1 - 12 personen

Een succesvolle organisatie met gemotiveerde medewerkers.

Op aanvraag

Wil jij werk-gezinsdruk, stress en burn-outklachten voorkomen bij medewerkers?

Laten we dan kennismaken. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op.

Geen paniek… Je zit nergens aan vast. Het is helemaal gratis en vrijblijvend.

Cookies

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen
Cilla Schopen balanscoach draait op SYS PlatformSYS Platform