In januari 2018 heb ik een switch gemaakt in mijn leven en heb ik mijn missie ontdekt...

Ik help werkende moeders om balans te creëren in hun drukke leven, door zichzelf sterk en krachtig neer te zetten. Zodat ze zichzelf niet meer voorbij lopen. 

Ik had mijn toekomst volledig uitgestippeld

Ik kom uit een nuchter gezin uit Limburg waarin ik ben opgegroeid op de boerderij Nieuw Ehrenstein in Kerkrade samen met mijn ouders, broertje en grootouders. Mij is altijd geleerd dat alles te bereiken is en dat je kunt kiezen voor je eigen pad.

Al vanaf de middelbare school had ik mijn pad helemaal uitgestippeld. Ik zou strafrechtadvocaat worden. Als iemand ook maar probeerde om mij van mijn pad te krijgen dan wimpelde ik dat weg. Dus als je mij 20 jaar geleden had verteld dat ik nu een eigen bedrijf zou combineren met 3 kinderen had ik je niet geloofd. 

Op mijn 17de ging ik studeren aan de HEAO in Sittard. Management, Economie en Recht en van daaruit Rechten aan de Universiteit van Tilburg. 

Maar na 1,5 jaar studeren aan de Universiteit werd ik steeds ongelukkiger. De feiten, de regels, de beperkingen die een wet oplegt daar kreeg ik jeuk van. Moest ik dit de rest van mijn leven gaan doen??? Dat zag ik niet zitten. Maar ik ging door. Want zo had ik het gepland. 

In die tijd leerde ik Thijs kennen. Hij was al afgestudeerd en had een baan.Van de ene kant was ik verliefd en van de andere kant stapte ik met een knoop in mijn maag in de trein richting Tilburg. Na een paar maanden te hebben aangemodderd, heb ik de knoop doorgehakt. Ik stopte met mijn studie. 

Ik voelde me vrij en gelukkig

Dus ging ik op zoek naar een baan. En zo startte ik in 2010 als HR professional. Ik hield mij bezig met de instroom, doorstroom en ontwikkeling van mensen. Het menselijke aspect vond ik heerlijk. 

Binnen de kortste tijd had ik mijn eigen domein en vrijheid gecreëerd. Er was niemand die over mijn schouder meekeek en of ik mij wel aan de regeltjes hield. Dit was een omgeving die perfect voor mij was. Ik had de vrijheid, kon mijn eigen pad bewandelen en mijn eigen keuzes nemen. Hou daarvan!

Thijs en ik waren nog steeds samen. We zijn gaan samenwonen en na een jaar in een appartement te hebben samengewoond, miste ik de ruimte die ik gewend was van de boerderij. Dit ging sneller dan verwacht. We vonden ons huis in Born. We reden er per toeval langs en zeiden: Dit wordt ons thuis. 

Na 3 maanden hadden we in december 2012 de sleutel in onze handen. We hadden een fijn leven en hadden het prima voor elkaar. We konden gaan en staan waar we wilden. Lang leve de vrijheid. 😉 

Een logisch vervolg was onze bruiloft in 2015 en een huwelijksreis naar Indonesië. Het was een fantastisch feest en een onvergetelijke reis.

Het besluit dat mijn leven veranderde

In 2016 is onze eerste zoon geboren, Twan. Ik was op slag verliefd. Dit kleine wonder zorgde voor zoveel onbekende gevoelens. Op dat moment deed zich ook de kans voor om te switchen van baan. Ik zou er ontzettend op vooruit gaan qua salaris, voorwaarden en secundaire voorwaarden. Maar ik moest wel 5 dagen gaan werken. 

Ik wilde hem het beste geven, dus het salaris was wel erg aantrekkelijk. Maar het beste is niet altijd materieel. Het beste dat ik hem kon geven was mezelf. Ik wilde bij hem zijn. Ik wilde hem zien opgroeien. Ik had een vast contract en ik heb toen de veilige weg gekozen: ik ging drie dagen werken en de overige dagen was ik thuis. 

Om moeder te zijn vond ik fantastisch. En vrij snel wilden wij een tweede kindje. Toen Twan 10 maanden was, was ik weer zwanger. Een bezoekje aan de verloskundige werd een hele verrassing. Het bleek niet 1 kindje te zijn, maar 2 kindjes. Dat was een shock. Hoe gaan we dat doen? Past het in huis? Past dat in de auto? Wat hebben we allemaal nodig? 

Zodra je zwanger bent van een meerling word je direct overgedragen aan het ziekenhuis. Tjonge… wat een achtbaan was dat. Bijna iedere week was ik in het ziekenhuis voor controles. In het begin probeerde ik de afspraken om mijn werk heen te plannen, maar dit was niet altijd mogelijk. Het enige waar ik mee bezig was, was om mijn ongeboren kindjes zo lang mogelijk in mijn buik te houden. Ik ben gaan broeden. 

Gelukkig is mijn zwangerschap heel goed verlopen en heb ik ze 36,4 weken kunnen dragen. En toen had ik drie kindjes waarvan de oudste 1,5 jaar was. Ohhhh wat was ik gelukkig! Zoveel rijkdom! Dit is wat ik wilde. Bij mijn kinderen zijn. Ze de rust geven en een veilige omgeving bieden waarin ze kunnen opgroeien. 

Het idee popte zomaar op: Ik zeg mijn baan op. 

Mijn gevoel heeft me nog nooit in de steek gelaten en daar kan ik op vertrouwen. Dus dit ook.
2 Maanden na de geboorte van Ruben en Jorn heb ik mijn baan opgezegd.

Iedere keuze die ik heb gemaakt, heeft goed uitgepakt.

En toen was ik fulltime huismoeder

Iets waarvan ik altijd heb gezegd: No way dat ik volledig thuis blijf. Ik heb niet voor niets gestudeerd. En toch was het zo, ik was huismoeder…

Ik hoefde niet meer te racen tussen de opvang en mijn werk. Ik kon alles op mijn gemak doen en ik had alle tijd voor de jongens. 

Dit zorgde voor ontzettend veel rust en er was totaal geen stress. Dit deed de kinderen heel goed en ik heb enorm van ze kunnen genieten. Elk stapje, groei en sprong heb ik meegekregen. Ik mocht lekker lang op mijn roze wolk blijven zitten.


Wat heb ik genoten van de tijd samen met mijn jongens. 


Ik wist dat ik geen jaren thuis zou blijven, want na  een paar maanden merkte ik dat mijn wereld steeds kleiner werd. Toen kwam het besef: nu is het weer tijd voor mijzelf. Ik ben meer dan alleen mama.

Cilla Schopen over mij

Een nieuwe start…

Mijn droom was om een eigen bedrijf op te zetten in coaching en training. En deze droom zou ik gaan verwezenlijken. Dus mijn eerste stap was een coachingsopleiding. Want als ik iets doe, dan doe ik dat goed.  In deze periode heb ik mijzelf ontzettend goed leren kennen en ik heb hierin mijn eigen stijl als coach ontwikkelt.

Om bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van anderen vind ik heel bijzonder en ontzettend waardevol. Ik voelde aan mijn water dat dit is waar ik voor in de wieg ben gelegd. Het geeft mij vreugde, energie en dankbaarheid.  

Dankbaar voor alles wat ik heb geleerd, een rugzak vol kennis en een StiR certificering rijker, was het moment daar om officieel live te gaan als coach en trainer.

April 2019 stond ik bij de Kamer van Koophandel om mijn bedrijf in te schrijven. 

Dit is hetgeen wat ik te bieden heb en waarmee ik jou het beste kan helpen…

Het is mijn passie om te genieten van mijn gezin, maar daarnaast ook lekker aan de slag te zijn met mijn eigen “ding”. 

De combinatie tussen beide rollen vind ik heerlijk. Hoe ik mijn gezin en mijn bedrijf combineer? Door rust en balans te creëren in mijn drukke gezinsleven!

Ik zie ontzettend veel vrouwen iedere dag stoeien met de combinatie tussen werk en gezin. Waardoor ze gespannen zijn, een korter lontjes krijgen, minder geduld kunnen opbrengen en achteraf spijt hebben van hun reactie. Ze zien door de bomen het bos niet meer. En weten niet waar ze moeten beginnen.

En dit vind ik jammer. Het leven heeft zoveel moois te geven als je je goed voelt en kunt genieten van de kleine dingen. Als je jezelf sterk en krachtig neer zet en  relaxter gaat leven. Je maakt je minder druk om dingen die niet van belang zijn. 

Dit is dan ook hetgeen wat ik te bieden heb en waarmee ik jou het beste kan helpen…

Ik help werkende moeders balans te creëren tussen het drukke gezinsleven, werk en sociaal leven. Door zichzelf sterk en krachtig neer te zetten, zodat ze zichzelf niet meer voorbij lopen en kunnen genieten van hun werkende leven als hun gezinsleven.

Dit is mijn verhaal...

Denk je dat ik misschien wel de juiste persoon ben om je te helpen, laat het me weten. Ik ben er voor de werkende moeder die op zoek is naar rust in haar drukke leven en zichzelf niet meer voorbij wil lopen. 

Ik ben heel geïnteresseerd in jouw verhaal. Wie ben jij? Waar droom jij van? Waar loop je tegenaan?

Vertel me via onderstaand formulier wat jouw uitdagingen zijn. Laten we samen ontdekken of wij een klik hebben en waar ik jou het beste mee kan helpen.

 

Cookies

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen
Cilla Schopen balanscoach draait op SYS PlatformSYS Platform