Hi, ik ben Cilla

Erkend coach, teamcoach en moeder van drie jonge kinderen...

Dus ik weet als geen ander hoe belangrijk een goede balans is tussen mijn werk en mijn gezin. En te leven zonder druk. I hear you. 

Maar helaas zie ik veel ouders worstelen hoe ze alle ballen hoog moeten houden. Hierdoor ervaren ze werkstress en een hoge werk-gezinsdruk.

Dat kan anders! Ik leer je hoe je los komt van werk-gezinsdruk, spanning en stress. En help je op weg naar een gelukkig leven tussen werk en gezin met meer rust, plezier en energie.

Werk en gezin leven in balans

Mijn persoonlijke verhaal

Ik kom uit een nuchter gezin uit Limburg waarin ik ben opgegroeid op de boerderij Nieuw Ehrenstein in Kerkrade samen met mijn ouders, broertje en grootouders. Mij is altijd geleerd dat alles te bereiken is en dat je kunt kiezen voor je eigen pad.

Al vanaf de middelbare school had ik mijn pad helemaal uitgestippeld. Ik wilde rechten studeren. Dus als je mij 20 jaar geleden had verteld dat ik nu een eigen bedrijf zou combineren met 3 kinderen had ik je niet geloofd. 

Op mijn 17de ging ik Management, Economie en Recht studeren aan de HEAO in Sittard. En van daaruit Rechten aan de Universiteit van Tilburg.

In 2010 startte ik als HR professional. Ik hield mij bezig met de instroom, doorstroom en ontwikkeling van mensen. Het menselijke aspect vond ik heerlijk.

Het besluit dat mijn leven veranderde

In de jaren die volgden ben ik getrouwd met Thijs, heb ik met veel plezier negen gewerkt en kreeg ik 3 zonen. Twan (2016), Ruben (2018) en Jorn (2018). 

Na de geboorte van Ruben en Jorn kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik een andere richting op moest gaan. Het idee popte zomaar op: Ik zeg mijn baan op. 

Mijn gevoel heeft me nog nooit in de steek gelaten en daar kan ik 100% op vertrouwen. Dus dit ook. 2 Maanden na de geboorte van Ruben en Jorn heb ik mijn baan na 9 jaar opgezegd.

Iets wat ik altijd heb gezegd: No way dat ik volledig thuis blijf. Ik heb niet voor niets gestudeerd. En toch was het zo, ik was huismoeder…

Ik wist dat ik geen jaren thuis zou blijven, want ik had een grote zakelijke droom. 

Op deze afbeelding: Opzeggen van mijn baan zorgt er nu voor dat ik kan knuffelen met mijn jongens,

Iedere belangrijke keuze die ik maak in mijn leven, pakt goed uit.

Een nieuwe start…

Mijn droom was om een eigen bedrijf op te zetten in coaching en training. En deze droom zou ik gaan verwezenlijken. Daarom ben ik gestart met de coachingsopleiding en teamcoachopleiding. Want als ik iets doe, dan doe ik dat goed. In deze periode heb ik mijzelf ontzettend goed leren kennen en ik heb hierin mijn eigen stijl als coach gevonden.

Om bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van anderen vind ik heel bijzonder en ontzettend waardevol. Dit is waarvoor in de wieg ben gelegd. Het geeft mij vreugde, energie en dankbaarheid.  

Dankbaar voor alles wat ik heb geleerd, een rugzak vol kennis en een StiR certificering rijker, was het moment daar om officieel live te gaan als coach en trainer.

April 2019 stond ik bij de Kamer van Koophandel en had ik een bedrijf. 

Dit is wat ik te bieden heb en waarmee ik jou het beste kan helpen…

Het is mijn passie om te genieten van mijn gezin, maar daarnaast ook lekker aan de slag te zijn met mijn eigen “ding”. 

De combinatie tussen beide rollen vind ik heerlijk. Hoe ik mijn gezin en mijn bedrijf combineer? Door rust en balans te creëren in mijn drukke gezinsleven! Daardoor en ik de beste moeder die ik wil zijn voor mijn kinderen. En dan ben ik de beste versie van mijzelf in mijn werk. 

Dit is iets wat voor mij heel natuurlijk voelt. Uiteraard zijn mijn kinderen ook wel eens tegendraads. En heb ik uitdagingen in mijn werk. Maar het is aan mij hoe ik daar mee om ga.  

Helaas zie ik ontzettend veel werkende ouders iedere dag stoeien met de combinatie tussen werk en gezin. Waardoor ze gespannen zijn, een korter lontjes krijgen, minder geduld kunnen opbrengen en achteraf spijt hebben van hun reactie. Ze zien door de bomen het bos niet meer. En weten niet waar ze moeten beginnen. Uiteindelijk melden ze zich ziek. En in het ergste geval krijgen ze een burn-out. 

En dit vind ik ontzettend jammer. En vooral niet nodig. Het leven heeft zoveel moois te geven als je je goed voelt en kunt genieten van de kleine dingen. Als je jezelf sterk en krachtig neer zet en  relaxter gaat leven. Je maakt je minder druk om dingen die niet van belang zijn. Je hebt dan zelf de controle over je leven en wordt niet meer geleefd. 

Van nature ben ik rustig, ontspannen, nuchter en heb een no-nonsens mentaliteit. Mijn motto: Laat je niet gek maken door dingen waar je geen invloed op hebt. 

En dit gun ik jou ook! 

Dit is dan ook hetgeen wat ik te bieden heb en waarmee ik jou het beste kan helpen…

Ik help je balans te creëren tussen het drukke gezinsleven, werk en sociaal leven. Ik leer je hoe je los komt van druk, spanning en stress. En help je op weg naar een gelukkig leven tussen werk en gezin met meer rust, plezier en energie.

Dit is mijn verhaal...

Denk je dat ik misschien wel de juiste persoon ben om je te helpen, laat het me weten. Ik geef coaching, workshops & trainingen op het gebied van werk-gezinsdruk, stress en burn-out. 

Ik ben heel geïnteresseerd in jouw verhaal. Wie ben jij? Waar droom jij van? Waar loop je tegenaan?

Laten we samen ontdekken of wij een klik hebben en waar ik jou het beste mee kan helpen. Vertel me tijdens een Balans-sessie wat jouw uitdagingen zijn. En ik denk direct met je mee. 

Helemaal gratis en vrijblijvend.

"Als je even door de bomen het bos niet meer ziet, helpt Cilla je om je pad weer te vinden. Door de vragen die Cilla stelt ga je nadenken over waarom je tegen sommige dingen aanloopt en wat je eraan kunt doen om dit verleden tijd te laten zijn.."
Janna
Freelance journalist
Scroll naar top
Cilla Schopen balanscoach draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches