fbpx

Baan opzeggen voor gezin? Ik deed het wel

Je baan opzeggen voor je gezin? Kan dat wel? Wat zijn de voordelen en nadelen? In deze blog vertel ik je waarom ik dat wel heb gedaan. 

Wat iedereen vindt doet er (niet) toe

In de huidige maatschappij wordt er verwacht dat wanneer je moeder wordt dat je hetzelfde blijft doen als daarvoor. Ook wij vrouwen moeten ons steentje bijdragen. Dat willen we ook. Afhankelijk zijn van een ander dat was vroeger. Nu niet meer. 

Zomaar je baan opzeggen voor je gezin is dan ook niet vanzelfsprekend. Want iedereen lijkt daar een mening over te hebben. Weet je wat het is… Het doet er niet toe wat anderen zeggen of vinden. Het enige dat er toe doet is dat je zelf blij bent met je keuze. 

Het dilemma: baan opzeggen voor mijn gezin of aan het werk?

Na de geboorte van mijn eerste zoon Twan heb ik gekozen om parttime te gaan werken. Drie dagen. Dat was prima te combineren. Twee dagen was ik thuis. Eén dag mijn man en één dag grootouders en één dag kinderdagverblijf. 

Vrij snel was ik weer zwanger. Dat bleek een eeneiige tweeling te zijn. Ook jongens. Dat was even een shock. Niet dat het jongens waren, maar dat het er twee waren. Voordat ik met bevallingsverlof ging was het ook bij mij vanzelfsprekend dat ik na mijn verlof gewoon weer aan het werk zou gaan. Dacht er niet eens over na om mijn baan op te zeggen. 

Maar vrij snel na de bevalling kwam steeds meer het besef dat ik bij mijn drie jongens wilde zijn. Ik wilde ze alle aandacht geven. Alle liefde die heb. En er gewoon voor ze zijn. Dat gevoel werd met de dag sterker en sterker. Totdat ik het helemaal zag zitten. Na 8 jaar bij mijn werkgever liet ik mijn vastigheid compleet los. Dat was zo ontzettend spannend, maar het voelde direct ook ontzettend vrij.

En toen was ik fulltime huismoeder (voordelen)

Iets waarvan ik altijd heb gezegd: No way dat ik volledig thuis blijf. Ik heb niet voor niets gestudeerd. En toch was het zo, ik was thuisblijfmoeder… Twan was op dat moment 1,5 jaar en Ruben en Jorn 2,5 maand. 

En de voordelen waren overweldigend:

✔ Ik hoefde niet meer te racen tussen de opvang en mijn werk.
✔ Ik kon alles op mijn gemak doen.
✔ Ik had alle tijd voor de jongens.
✔ Dit zorgde voor ontzettend veel rust en er was totaal geen stress.
✔ Dit deed de kinderen heel goed. Een lekkere routine, geen slaapproblemen en ze groeiden als kool. Ik heb enorm van ze genoten.
✔ Elk stapje, groei en sprong heb ik meegekregen.
✔ Ik mocht lekker lang op mijn roze wolk blijven zitten.

Het fijnste: de stabiele basis die ik had was zo relaxt. We waren allemaal ontspannen en vrolijk. Ondanks dat ik een druk gezin heb met mijn vier mannen in huis. We waren gewoon happy. Wat wil je dan nog meer. 

Op deze afbeelding: Opzeggen van mijn baan zorgt er nu voor dat ik kan knuffelen met mijn jongens,

Ik ben meer dan alleen mama (het gevolg)

Na een jaar voor mijn jongens te hebben gezorgd, merkte ik opeens dat mijn wereld steeds kleiner werd. Niet alleen sociaal, want anderen zijn wel aan het werk. Maar ook intellectueel. Er was een periode dat ik opstond met kinderliedjes en ermee ging slapen. 

Toen kwam het besef: nu is het weer tijd voor mijzelf. Ik ben meer dan alleen mama.

Mijn lang gekoesterde droom

Het opzeggen van mijn baan heeft ervoor gezorgd dat ik thuis een stabiele basis heb neer kunnen zetten. Ik durf echt te zeggen dat het op rolletjes liep. Geen druk, geen stress of spanning. Daardoor voelde ik mij ook zelfverzekerd als moeder. Maar ook als vrouw. En ik wilde meer. 

Ik wilde mijn eigen bedrijf in coaching en training. Dus mijn eerste stap was een coachingsopleiding. In deze periode heb ik mijzelf zo goed leren kennen en ik heb hierin mijn eigen stijl als coach mogen ontdekken en creëren. Zo dankbaar voor alles wat ik heb geleerd en dat ik ontzettend mooie mensen heb mogen ontmoeten die een blijvende indruk hebben achtergelaten. 

Toen heb ik daadwerkelijk de beslissing genomen om mijn bedrijf in te schrijven bij de KvK en was ik naast moeder ook een ondernemer. 

Een nieuw kindje was geboren 😉 

En nu ben ik weer een aantal jaar werkende moeder

Wat mij het gelukkigst maak is dat ik volop kan genieten van mijn gezin, maar dat ik daarnaast ook mezelf kan zijn. En daar heb ik onder andere mijn werk voor nodig. 

Door mijn eigen rust en de balans die ik heb gecreëerd in mijn drukke gezinsleven is het mogelijk dat ik mijn gezin, mijn werk en mijn sociale leven heel goed kan combineren. Doen wat ik leuk vind, wanneer en met wie ik dat wil. Daar houd ik van. 

En help ik andere werkende moeders om ook balans te creëren in hun leven

Het is geen geheim dat jouw leven als werkende moeder valt of staat met een goede balans tussen je werk en jouw gezin. Een stabiele basis is van onschatbare waarde. 

Als moeder van drie jonge kinderen weet ik dus welke uitdagingen het ouderschap in combinatie met een baan met zich mee brengt.

Maar toch… Geniet ik de afgelopen 4,5 jaar van mijn leven als werkende moeder. En is geen enkele uitdaging te veel.

Laat ik direct even eerlijk tegen je zijn..

✔ Ik ben geen super mom.
✔ Ik heb het thuis niet altijd spik en span.
✔ Zou ik de hele dag kunnen opruimen.
✔ Heb ik meer was dan mijn wasmachine aan kan.
✔ En baal ik ervan als ik heb gekookt, en de helft beland naast het bord of op de grond.

Dus ik ben niet perfect. Sterker nog… Ik geloof niet in perfectie.

Maar er is iets waar ik wel 100% in geloof. En daar ben ik ontzettend goed in. En dat is dat ik weet waar ik aandacht aan moet geven. Daardoor houd ik balans in mijn werk en gezinsleven. Zodat ik met liefde en aandacht voor mijn kinderen kan zorgen.

Dat zorgt voor rust in mijn drukke leven… Daar draait het om. Dat is alles. 

En dat kun jij ook. Daar ben ik van overtuigd! 

Conclusie: Je baan opzeggen voor je gezin of niet?

Volg je hart bij de beslissing of je jouw baan moet opzeggen voor je gezin of dat je aan het werk blijft. Het allerbelangrijkste is dat het voor jou goed voelt. En voor niemand anders. Wat wil jij? Waar word je blij van? Wat heb jij nodig? Of wie heeft jou nodig?

En onthoudt dat het niet voor altijd hoeft te zijn. Je kunt bij wijze van spreken, morgen weer aan het werk 😉 Dat is wel een fijne gedachte toch? 

Liefs, Cilla

Werk en gezin leven in balans

Deze balans-tip delen:

Deel op facebook
Facebook
Deel op whatsapp
WhatsApp
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op email
Email

Volg mij ook op:

Hi lieve jij, ik ben Cilla. Ik geloof dat het leven van een werkende moeder valt of staat met een goede balans. Ik ben dan ook van mening dat een gelukkig leven de combinatie is tussen wat er om je heen gebeurt (je buitenwereld), je fysieke lichaam en wat er in jezelf gebeurt (je innerlijke wereld). Wanneer deze drie elementen met elkaar in harmonie zijn, vind je de rust en balans in jezelf.

Het is daarom mijn missie om jou te helpen naar een ontspannen, gelukkig en energiek leven door harmonie en balans in jezelf te creëren.

Dit doe ik door middel van mijn Balans-MIX Methode, zodat je hier je hele leven lang profijt van hebt.

Ontdek mijn Balans-MIX Methode en leer hoe je in 5 stappen van een stressvolle werkende moeder naar een gelukkige en ontspannen werkende moeder gaat.

Je bent het waard!

8 reacties op “Baan opzeggen voor gezin? Ik deed het wel”

 1. Leuke stuk Cilla, heel mooi dat je jouw eigen weg bent gaan bewandelen en je pad hebt gevonden waar je gelukkig kunt zijn. En vooral jezelf. Heel veel succes, maar dat komt vast goed allemaal.

  1. Cilla,

   Super openhartig geschreven! Trots op jou. Je volgt je hart en je gaat ervoor! Dit is ook zoals je bent. Een persoon die onderneemt vanuit haar hart met passie, daadkracht en altijd vol eerlijkheid. Cilla zegt wel waar het op staat! Zo heb ik je als collega (in eerste instantie) en als goede vriendin leren kennen.

   Ik weet zeker dat jij vanuit deze passie en energie voor het vak en vooral voor mensen veel gaat betekenen!

   Succes en ga door met inspireren!

   Kim

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top

GRATIS WORKSHOP

Hoe je in 5 stappen rust in je hoofd én lijf krijgt als werkende moeder, zodat je een leven creëert dat makkelijk en “als vanzelf” gaat.

Na aanmelding heb je 4 dagen om de workshop te bekijken op een voor jou gunstig moment. Wel zo fijn voor een drukke moeder ;-) 

Je gegevens worden naar de organisator gestuurd
en je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.

Cilla Schopen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches